• Skolavslutning – tips till dig som är tonårsförälder

Trots att allt färre tonåringar dricker alkohol är det många som tycker att fest och alkohol hör till skolavslutningen. Att dricka alkohol ökar risken för att råka illa ut. Din tonåring kan bli hetsad till att dricka mer, prova andra droger som cannabis och lustgas, hamna i bråk eller utsättas för våld. Därför är det viktigt att du pratar med din tonåring och andra vuxna om hur skolavslutningen ska firas.

• Dags för skolavslutning och studentfirande

Äntligen kan kommunens grundskolor och gymnasieskolor ha sina avslutningar på plats i skolornas lokaler. Fredagen den 3 juni är det utspring för alla elever som går ut gymnasiet. Skolavslutningen i grundskolan sker veckan därpå, fredagen den 10 juni.

• 198 varv runt skolan & 150 kontrollerade cyklar

Tipspromenad, vårrus, cykelskola, kontroll av bromsar och växlar och mycket annat pågick på grundskolorna under Bilfria veckan den 16-20 maj. Totalt deltog omkring 1500 elever i grundskolan i Haninge i Bilfria veckan. Aktiva skolor under veckan var Lötkärrskolan, Nakterhusskolan, Vendelsömalmsskolan, Brandbergsskolan och Ribbybergsskolan.

• Måsöskolan vann finalen i Vi i femman

Klass 5B från Måsöskolan i Haninge kommun har Sveriges smartaste femteklassare. Det står klart efter torsdagens riksfinal i kunskapstävlingen Vi i femman. Elevernas insats är historisk då det är första gången en klass svarat alla rätt på frågorna i deltävlingarna.

• Grattis till vinnarna av de pedagogiska utmärkelserna

Under onsdagen tog 18 glada medarbetare inom kommunala och fristående förskolor och skolor emot pedagogiska utmärkelser för sina utvecklingsinsatser. Ordförande i utbildningsnämnderna delade ut priserna under högtidliga former på Hotel Winn i Handen

• Gratis sommarsimskolor för barn mellan 6-17 år

I sommar kan ditt barn lära sig mer om hur man är säker i och nära vatten i Haninge kommuns sommarsimskolor, Simsalabim sommarsim. Simundervisningen är gratis men kräver föranmälan.

• Anmäl din skola till att delta i Bilfria veckan

Den 16 maj är det dags för bilfria veckan i Haninge kommun. Elever och personal i alla grundskolor uppmuntras under denna vecka att delta och gå eller cykla till skolan i så stor utsträckning som möjligt. Anmäl din skolan till att delta i Bilfria veckan fram till den 12 maj.

• Nyfiken på att bli jourhem, familjehem eller kontaktfamilj?

Vi söker dig som vill göra skillnad och hjälpa ett barn vidare i livet. Välkommen till vår digitala informationsträff där vi berättar om uppdragen som jourhem, familjehem och kontaktfamilj innebär.

• HagaLyckebyskolans klass 5A kammade hem tredjepris i nationell miljötävling

Med sitt bidrag "Kurre förklarar dom globala målen" tog HagaLyckebyskolans klass 5A hem tredjepriset i Natur & Miljöbokens nationella miljötävling som går av stapeln varje år. Tävlingsbidraget gav ett extra klirr i klasskassan på 1 000 kronor samt diplom till hela klassen.

• Vad gör din tonåring på valborg?

Valborg närmar sig och både ungdomar och vuxna kommer fira att våren är här. Men många kan känna oro inför firandet, eftersom vi vet att det är en kväll då risken ökar för att barn och ungdomar far illa på grund av tobak, alkohol eller droger.

• {{item.Title}}

Central