• Beslut om flexibel skolgång för högstadieskolor i Haninge förlängs

20 januari 2021

Grund- och förskolenämndens ordförande i Haninge kommun har idag, den 20 januari, beslutat om fortsatt flexibel skolgång för högstadieskolorna. Det förlängda beslutet gäller från och med den 25 januari till och med den 14 februari 2021 då undervisningen helt eller delvis bedrivs i form av fjärr- eller distansundervisning. Beslutet togs för att fortsatt ge möjlighet för skolorna att bidra till att begränsa smittspridningen i samhället genom att undvika trängsel.

• Dags att välja skola

8 januari 2021

Skolvalet gäller barn som ska välja förskoleklass och som fyller sex år under 2021 samt elever som ska börja årskurs 7 som nu går i årskurs 6.

• Vinnare i årets Gå- och cyklatävling är klass 3A på Vendelsömalmsskolan

16 december 2020

Under september och oktober har skolklasser i kommunen deltagit i Trafikkalenderns Gå- och cyklatävling. Den slutliga vinnaren blev i år klass 3A på Vendelsömalmsskolan som samlade ihop totalt 19,67 poäng av 20 möjliga, väldigt bra jobbat och stort grattis!

• Samtliga högstadieskolor i Haninge kommun övergår till distansundervisning från måndag 14 december

11 december 2020

Haninge kommun har beslutat att samtliga högstadieskolor i kommunen ska övergå till distansundervisning med start från och med måndag 14 december till och med torsdag 7 januari 2021. Beslutet är ett steg i arbetet för att begränsa smittspridningen och grundar sig på en rekommendation till länets kommuner från smittskyddsläkaren i Region Stockholm. Beslutet gäller inte för grundsärskolorna.

• Nya rekommendationer för symtomfria barn med covid-19-smittad familjemedlem

1 december 2020

Haninge kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer som idag, 1 december, förändrar råden för för- och grundskola som innebär att symtomfria barn uppmanas att stanna hemma om någon i familjen har konstaterad covid-19. De nya rekommendationerna införs så att personal ska kunna fokusera på det pedagogiska arbetet

• Dags för digital gymnasiemässa

18 november 2020

Mellan den 19-21 november pågår den årliga Gymnasiemässan och i år är den helt digital. Mässan är till för dig som går i nian och ska välja gymnasium. Du träffar elever, lärare, rektorer och yrkes- och studievägledare och får hjälp att hitta rätt inriktning, program och skola för dig.

• Årets stipendiater utsedda

29 oktober 2020

Onsdagen den 30 september 2020 delades utbildningsförvaltningens stipendium för mycket goda studieresultat i grundskolan ut till totalt 36 ungdomar.

• Hur gör jag när mitt barn är sjukt?

14 september 2020

Höstens intåg innebär vanligtvis både förkylningar och andra sjukdomar hos barn i förskole- och skolåldern. För att undvika smittspridning är det viktigt att vi hjälps åt att följa de rekommendationer som finns. Här har vi listat det som gäller i Haninge kommun.

• Har du betalat rätt barnomsorgsavgift?

8 september 2020

Haninge kommun strävar efter att alla familjer ska betala rätt avgift för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. Det är en rättvise- och trygghetsfråga och alla familjer ska behandlas lika. Under oktober 2020 kommer utbildningsförvaltningen i Haninge kommun att påbörja kontrollen av inkomstuppgifterna som vårdnadshavare med barn inom barnomsorgen lämnade för år 2018.

• Tryggare skolvägar inför skolstart

14 augusti 2020

Snart är sommarlovet över och skolorna öppnar igen den 19 augusti. Haninge kommun genomför en rad åtgärder för att höja trafiksäkerheten kring våra skolor. Du som förälder eller elev kan också bidra till tryggare skolvägar genom att gå eller cykla till skolan. Ju färre bilar, desto säkrare miljö.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}